Retur & Refusjon - SKOGAL

Returnerer du en uønsket vare?
Vennligst kontakt oss, så hjelper vi deg videre.

Vi skjønner det, noen ganger fungerer ikke noe for deg, og du vil ha pengene tilbake. Ikke bekymre deg, så lenge en vare fortsatt er i original stand, godtar vi retur, med forbehold for reglene nedenfor, som inkluderer regler for rimelig bruk. Ingen av disse reglene påvirker dine lovfestede rettigheter.

Retur fristen er 14 dager etter at du har mottatt pakken. 
Hvis du returnerer en vare og ber om refusjon innen 14 dager etter at varen ble levert til deg eller kan hentes, gir vi deg full refusjon ved hjelp av den opprinnelige betalingsmåten.

Vi tar sikte på å refundere deg innen 14 dager etter mottak av den returnerte varen.

Hvis du ber om refusjon av en vare i tidsrammene ovenfor, men du ikke kan returnere den til oss av en eller annen grunn, kan du kontakte oss - men refusjon vil skje etter vårt skjønn.

Merk: Ved retur vil du ikke få hele beløpet refundert. Vi vil trekke fra for frakten for både tur (Hjem til deg) og retur (Tilbake til oss)

Etter det?

Vi godtar ikke retur for uønskede varer etter den relevante returperioden ovenfor. Hvis du prøver å returnere, må vi kanskje sende den tilbake til standardleveringsadressen din og be deg om å dekke leveringskostnadene.

Ingenting av dette påvirker dine lovfestede rettigheter.
Selvfølgelig er det greit å prøve en vare på, som du ville gjort i en butikk. Hvis en vare returneres til oss skadet, slitt eller i uegnet stand, kan vi ikke gi deg refusjon, og vi må kanskje sende den tilbake til deg (og be deg om å dekke leveringskostnadene). Alle varer blir inspisert ved retur.
Alle returnerte varer skal sendes i original stand og i emballasje der det er mulig, inkludert etiketter (f.eks. Må skoene returneres med den originale skoboksen).

Ansvar
Returnerte varer er ditt ansvar til de når oss, så sørg for at de er pakket ordentlig inn og ikke kan bli skadet underveis!
Ettersom pakken forblir ditt ansvar til den kommer tilbake til oss, må du sørge for at du får portobevis i tilfelle du trenger å kontakte oss om retur.

Vi er ikke ansvarlige for varer som returneres til oss ved en feiltakelse (det skjer!). Hvis vi klarer å finne varene (det er ikke alltid mulig) og du vil at disse skal returneres til deg, kan vi be deg om å dekke leveringskostnadene.

Rimelig bruk
Hvis vi merker et uvanlig mønster for returaktivitet som ikke stemmer: f.eks. vi mistenker at noen faktisk har på seg kjøpene sine og deretter returnerer dem, bestiller og returnerer masse - mye mer enn selv den mest lojale skogal -kunden ville bestille, eller varene som returneres ikke stemmer overens med det du bestilte - da må vi kanskje deaktivere kontoen og eventuelle tilknyttede kontoer. Hvis dette skjer med deg og du tror vi har gjort en feil, kan du kontakte vår kundeservice, så diskuterer vi det gjerne med deg.
Kontakt din kundeservice hvis kontoen din er deaktivert og du må foreta en gyldig retur. De gir deg en returetikett, selv om du er ansvarlig for kostnadene for å returnere varene til oss.
Vær oppmerksom på at vi forbeholder oss retten til å ta rettslige skritt mot deg hvis varene du returnerer ikke samsvarer med det du bestilte.

Kan jeg bytte ut varen min?
Vi tilbyr ikke bytting. Hvis du vil ha en annen størrelse eller farge, kan du returnere den uønskede varen og legge inn en ny bestilling.